Bankkártyás fizetés

A bankkártyás fizetés révén Ön kényelmesen és biztonságosan vásárolhat áruházunkban.
A bankkártyás fizetéseknél az Ökoszolgálat Alapítvány partnere az izlandi székhelyű Borgun, amely a világ összes jelentős kártyatársaságában tagsággal rendelkező, bankfüggetlen pénzintézet. Az 1980-ban alapított Borgun volt Izland első hitelkártya-szolgáltatója, s a mai napig megőrizte vezető szerepét, ami igen jelentős siker egy olyan piacon, ahol a fizetési tranzakciók 98%-a bankkártyával történik.
A Borgun 2014 óta van jelen a magyarországi piacon, ahol kizárólagos képviseletét a B-Payment Zrt. látja el.
Mindkét cégről részletes információk találhatók a www.borgun.hu, www.b-payment.hu és www.borgun.com honlapokon.

Az Ökoszolgálat Alapítvány Zöld Zug Webáruházban bankkártyás fizetés a főoldalon megjelenített minden típusú bankkártyával lehetséges, azonban a kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat a rendszer csak abban az esetben fogadja el, ha azok használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi. A Vevő a saját bankjától kérhet felvilágosítást, hogy kártyája felhasználható-e internetes vásárláshoz.
A bankkártyás fizetés Vevőink részére nem jelent többletköltséget, külön díj semmilyen formában nem kerül felszámításra.
Az online fizetések esetében az Eladó nem felelős/nem vonható felelősségre a Vásárló által fizetendő semmilyen egyéb pótköltség vonatkozásában, ideértve, de nem kizárólag, a Vásárló kártyakibocsátó bankja által alkalmazott valutaváltási díjakat is, abban az esetben, ha az illető kártya kibocsátási pénzneme a Forinttól (HUF) eltérő pénznem. E műveletekért csakis a Vásárlónak kell viselnie a felelősséget.

A bankkártyával történő fizetés a Borgun 128 bites szerverén keresztül történik, SSL technológiával védett weboldalon keresztül, így a Vevő banki adatai nem kerülhetnek illetéktelenek tudomására. A bankkártyás fizetési mód választása után a Vevő a Borgun biztonságos oldalára kerül átirányításra, ahol a kártyabirtokos megadja a bankkártya adatait, így ezeket az információkat kizárólag a Borgun fizetési oldala kezeli.
A bankkártya adatainak megadása után a rendszer fizetési bizonylatot jelenít meg.
Amennyiben a Vevő tévesen hibás, a fizetendő összegnél magasabb összeget adott meg bankkártyás fizetése kezdeményezésénél, a túlfizetés tényét írásban, elektronikus vagy postai úton kell jeleznie a Zöld Zug Webáruház üzemeltetőjének, az Ökoszolgálat Alapítványnak. Az Ökoszolgálat Alapítvány a bejelentést követően 15 napon belül kivizsgálja az esetleges túlfizetést, és amennyiben jogosnak találja a Vevő követelését, kezdeményezi a túlfizetett összeg jóváírását. A vizsgálat eredményéről az Ökoszolgálat Alapítvány a Vevőt írásban értesíti.
Amennyiben a Vevő hibájából bankkártyájának adatait harmadik személy használja fel, az ennek következtében esetlegesen keletkező károkért sem az Ökoszolgálat Alapítvány., sem a Borgun nem vállal felelősséget.
A bankkártyával történő fizetéshez az alábbi adatokra lesz szüksége:
Kártyaszám (A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, 13–19 jegyű szám.)
Lejárati dátum (A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, hh/éé formátumú szám.)
Érvényesítési kód (A kártya hátlapján az aláírási panelen található számsor utolsó három jegye [CVV2, vagy CVC2]. Amennyiben az Ön kártyáján nem szerepel ilyen kód, a fizető oldalon található, erre vonatkozó mezőt legyen szíves üresen hagyni!)

Az Ön személyes adatainak védelme a (Ökoszolgálat Alapítvány) és partnerei számára kiemelt fontosságú. A weboldalunk használata közben szükséges, azonosításra alkalmas, személyes jellegű adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényben lévő magyar adatvédelmi előírásoknak ( 1992. évi LXIII. törvény). Az Ön adatait bizalmasan kezeljük és harmadik fél számára nem továbbítjuk, kivéve, ha ez a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen (pl. posta, futárszolgálat). Munkatársaink, partnereink és szolgáltatóink titoktartási kötelezettséggel tartoznak felénk.

Abban az esetben, ha a Vásárló által rendelt valamely Terméket/Szolgáltatást az Eladó nem tudja leszállítani, az Eladónak tájékoztatnia kell ilyen értelemben az Ügyfelet/Vásárlót és vissza kell utalnia a Vásárló számlájára a Termék és/vagy Szolgáltatás ellenértékét, legfeljebb 7 (hét) napon belül miután az Eladó tudomást szerez a helyzetről vagy miután a Vásárló kifejezett módon megfogalmazza igényét a Szerződés felbontását illetően.