Génháború

Génháború

Ára: 1390 Ft.

Leírás:

A genetikai módosítással kapcsolatban egyre több kétely merül fel orvosban, közgazdászban, természetvédőben, gazdálkodóban és fogyasztóban egyaránt. Nem is alaptalanul, mivel a korábban riogatásnak tartott borúlátó vélekedések igazolódni látszódnak a jelenben és árnyékot vetnek a jövőre.
A legkritikusabb területet a genetikailag módosított élelmiszerek jelentik a géntechnológia területén belül. Egyes orvosok és biológusok humán-egészségügyi- és ökológiai katasztrófától tartanak, míg a politikusok és közgazdászok egy része a társadalmi egyenlőtlenségek fokozódását, a hatalom és tőke még teljesebb koncentrálódását jósolják a "GM" élelmiszerek elterjedésével párhuzamosan. Valósak lehetnek-e az aggodalmak? Erre keresnek választ a kiadvány első fejezetei.
A géntechnológia témakörének igen érdekes és tanulságos gazdaságpolitikai vonatkozásai is vannak. A hatalmi harcok, érdekellentétek, diplomáciai ügyeskedések és tudományos köntösbe bújtatott vonzó ideológiák e területet sem kerülhették el.
De óvatosságra intik-e az Európai Unió szakembereit a vészjósló híradások, vagy az öreg kontinens követi az Újvilág módszereit? Miért szükséges kiemelten foglalkozni a génmódosítás témakörével Magyarországon és a Pannon régióban? Jelen vannak-e hazánkban a génmódosított élelmiszerek és mi várható a jövőben? E témakörök is fókuszpontba kerülnek a könyvben.
A "génháború" kimenetelét nem a hatalom vagy a pénz, hanem a fogyasztó döntheti el. De érdekli-e egyáltalán a hétköznapi embert a génmódosítás? Él-e a szabad termékválasztás lehetőségével a vásárló, vagy továbbra is szokásszerűen teszi kosarába az élelmiszereket? Egészségünket és környezetünket meghatározó kérdések lehetnek ezek a közeljövőben. Valójában ez magyarázza, miért is íródott e kötet.

További termékek: