Háztartásunk kémiája - Nyíri Zsuzsanna- JELENLEG NEM ELÉRHETŐ

Háztartásunk kémiája - Nyíri Zsuzsanna- JELENLEG NEM ELÉRHETŐ

Ára: 2100 Ft.

Leírás:

Környezetbarát módszerek, tippek és trükkök.

Ha szeretted a kémiát akkor azért, ha nem láttad értelmét megtanulni, akkor pedig azért ajánljuk neked ezt a könyvet!

Miért? Mert egyszerűen és közérthetően magyarázza el, hogyan működnek a környezetbarát tisztítószerek, és mire van szükség az optimális eredmény eléréséhez.

Kezdő és haladó öko-háztartások könyvespolcain egyaránt fontos helye van.

----
A mindennapokban sokszor szembesülünk azzal a ténnyel, hogy egyre több, a természetestől igencsak messze álló anyagot használunk feleslegesen. Nemcsak az élelmiszereinkben, kozmetikumainkban, hanem a levegőben és a takarítószereinkben (a felvágottól a mosógéptablettáig) is rengeteg ipari hulladék található. Mivel ez milliárdos üzlet, a gyártók nak nem érdekük, hogy a termékek mérgező hatását is vizsgálják. Drága reklámokon keresztül sugallják nap mint nap a termékeikről, hogy mindenhatóak.
A Háztartásunk Kémiája című könyv azért készült, hogy cáfolatul szolgáljon ezekre az állításokra és bemutassa, hogy néhány teljesen környezetbarát szerrel remekül kiváltható az a vegyszerrengeteg, amit a vegyianyaggyártók és reklámszakemberek elénk tesznek. Kémia-biológia tanárként magam is sokat bosszankodom azon, hogy "megetetnek" bennünket a hangzatos reklámok, az esetleg álságosan kiragasztott öko- , bio- és környezetbarát megjelölések. Az ördög mindig a részletekben rejlik- a könyv alapján el tudjuk majd dönteni azt, hogy a kezünkben tartott gusztusos kék flakonban levő folyadék valóban használ-e a háztartásunknak, és hosszú távon szervezetünknek.

Ezek a módszerek - ellentétben több könyvben és az interneten terjedő "nagyanyáink praktikái" módszerek többségével - valóban működnek, évek óta használom őket a háztartásomban. Amire még nem találtam tökéletes megoldást, azt is jelzem és megadom, mivel lehet a lehető legkevesebb bolti vegyszerrel mégis "eltakarítani" az adott problémát. Ezek mellé a megoldások mellé könnyen érthető kémiai magyarázatot is fűztem, amit ha elolvasunk rájöhetünk arra, hogy a kémia életünk minden területén hasznosítható.

"A könyv melyet a kezében tart a kedves olvasó, útmutatóul szolgál azoknak, akik szeretnék háztartásuk tisztítását csupán néhány, környezetbarát vegyszerrel megoldani. Megtanulhatjuk belőle, hogy a kémia alapjainak ismerete mennyire fontos a mindennapjainkban. Manapság, amikor sokan próbálnak zöldebben élni, elsődleges hogy otthonunk tisztántartására találjunk olyan módszereket, amelyek nem szennyezik a környezetünket és kímélik a pénztárcánkat is."