Miswak - Fogtisztító fa, Fogkefe

Miswak - Fogtisztító fa, Fogkefe

Ára: 950 Ft.

Leírás:

- Siwak, más néven a Miswak, egy természetes fogkefe, a Salvadora Persica fa gyökeréből vagy ágából lett kialakítva, melyet már évezredek óta használnak száj- és fogápolásra.
- A Miswak jól dokumentált történelemmel rendelkezik, főleg gyógyító tulajdonságairól ismert. Antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, megfékezi az ínygyulladást, akadályozza a fogínyvérzést, és tisztítja és fehéríti a fogakat.
- Több laboratóriumi vizsgálat is kimutatta, hogy a Miswak természetes fogkefe legalább 10 olyan vegyi anyagot tartalmaz, mely pozitív hatással van fogai egészségére. Fluoridok, kalcium, kloridok, kén, nátrium karbonát, foszfor, C-vitamin, szalicilsav, szaponinok és flavonoidok.

- Rendszeres rágásával a Miswak fogkefe segítségével való tisztításával fogainak, azok fehérek s fényesek lesznek, ínye pedig egészségesebb lesz pár napon belül.
- A Miswak természetesen megakadályozza a fogkő lerakódását. Elősegíti a nyáltermelődést, ezáltal szintén segíti jó emésztését.
- Rendkívül hatékony fehérítő hatása ragyogóan eltávolítja a kávé vagy dohány okozta foltokat a fogakról, így azok hosszú távon simák maradnak.

Összehasonlítva műanyag fogkefével a természetes fogkefe finom szálakkal rendelkezik, ezért kíméletesebb a fogzománccal és a fogínnyel.

Hogyan használja a MISWAK természetes fogkefét:

1. A csomagolás eltávolítása után mossa meg vízzel a Siwakot.
2. A termék keskenyebb oldaláról távolítsa el a felső réteget kisujja szélességének nagyságában.
3. Lassan rágja a szálakat, amíg ecsetté nem alakulnak.
4. Kíméletes nyomással kezdje el a tisztítást fentről lefelé, és vissza.
5. Fogait mind az öt irányból tisztítsa: belső, külső, két oldalsó és a rágó felületen. Ne feledkezzen meg, a nyelv felületéről sem.
6. A tisztítás elvégezte után mossa meg a fogkefét vízzel.
7. Száját öblítse ki vízzel.
8. A tisztítást és a rágást végezze naponta többször.
9. Néhány nap múlva a rojtos szálak ízetlenné válnak, ekkor vágja le a használt szálakat, és ismételje meg a folyamatot.

Amennyiben a fogkefe túlságosan kiszáradt, áztassa azt egy éjszakán át egy pohár vízben.
A mindennapi használat, és rendszeres vágás mellett egy fogkefe kb 3-4 hétig használható.

- Nem szükséges a fogkrém használata.
- Rágása nemcsak lehelletét frissíti fel, hanem étvágyát is meghozza, különösen akkor, ha Ön dohányos.