Monapel Praktika egyméretes mosható pelenka - Nem rendelhető

Monapel Praktika egyméretes mosható pelenka - Nem rendelhető

Ára: 0 Ft.

Leírás:

JELENLEG NEM KAPHATÓ!

Három fokozatban állítható mosható pelenka.
Vízzáró külső használata javasolt.
3-16 kg-os babák részére.

A Monapel Praktika nadrágpelenka korszerű és kényelmes. Mérete patentokkal állítható, így újszülött kortól szobatisztaságig használható (Kb. 3.5Kg-tól 15 Kg-ig). A patentok segítségével mini, midi és maxi méretekre állítható. Így, ahogy a baba növekszik, nem kell nagyobb méretű pelenkákat vásárolni.

Könnyen feladható a gyermekre. Tépőzárral záródik, így a baba pocakméretének megfelelően állítható. Hátul a derékrész gumírozott, így kényelmes a babának. Újszülött gyermeknél a pocakméretnek a pelenka hátsó oldalára, kívülre helyezett tépőzár használata felel meg.

A comboknál gumírozott, így jól illeszkedik, az anyag védőgátat alkot. Anyaga puha flanel, ami kellemes érzés a baba bőrének. A bevarrt nedvszívó magnak köszönhetően nedvszívása a többszöröse a hagyományos textilpelenkáénak (min. 550ml). A pelenkához tartozik egy betét, amelynek segítségével szabályozható a pelenka nedvszívása attól függően is, hogy fiú, vagy lány használja. A Praktika nadrágpelenkához vízzáró külső használata szükséges.

MÉRETÁLLÍTÁS

A pelenka patentokkal állítható 3 féle méretre.

ANYAGA

Összetétel: 100% pamut külső és belső borítás, 100% poliészter nedvszívó mag a pelenkához tartozó betétben és a pelenka belsejében. A belső és a betét bőrrel érintkező any ga nyers, puha flanel, amit minősített ÖKO fonalból készítünk.. A pelenka anyaga tiszta pamut, finom, puha flanel. A baba bőrével érintkező anyag tiszta pamut.

A bevarrt nedvszívó mag nagy nedvszívású bőrbarát poliészter anyag. A baba bőrével csak természetes, tiszta pamut anyag érintkezik, ugyanakkor biztosított a nagyobb nedvszívás és a mosás utáni gyors száradás. Külön kérésre készítünk pelenkákat tiszta pamut nedvszívó réteggel is. Ezeknél a pelenkáknál azonban számolni kell a lassabb száradással, így mindenképpen több darabra van szükség belőlük. Ezt az igényt a vevőszolgálat telefonszámán lehet jelezni.

A pelenkák alapanyagát hazai készítőknél külön erre a célra gyártatjuk, így tudjuk biztosítani az egyenletes jó minőséget. A pelenka anyaga tartós, így legtöbbször két gyermeket is kiszolgál.

HASZNÁLATA

A Monapel Praktika nadrágpelenkához vízzáró külső, MonaWrap használata szükséges. A pelenka méretét a baba méretének megfelelőenkell beállítani a patentokkal.

A pelenkához tartozó betét segítségével szabályozható a nedvszívás. Kisfiúknál inkább előre kell helyezni, míg kislányoknál középre. A betétet újszülötteknél még nem kell használni, legfeljebb éjszakára. Általában 3 hónapos kortól a megnövekedett mennyiségű táplálék miatt már szükség van rá. Nagyobb gyermekeknél éjszakára szükség lehet 2 db betét használatára, ezért a betét külön is megvásárolható. A szilárd szennyeződések könnyebben eltávolíthatóak Monapel eldobható papírbetét használatával.

ELŐNYEI

A pelenka mérete állítható, így nem kell újabb készletet vásárolni, ahogy növekszik a baba. 3 méretben állítható, mindig a baba méretének megfelelően.

A pelenka külsőt külön kell a pelenkára ráadni. Ennek előnye, hogy választható többféle szabású külső is és gyorsabb a száradás. Másrészt olcsóbb így a pelenkázás, hiszen külső nedvességzáróból sokkal kevesebb is elég, mint a textilpelenkából. A nadrágpelenka és a külön feladott külső természetesen nem alkot nagyobb csomagot a baba lába között, mint az egybevarrt, hiszen ugyanannyi réteg van a gyermeken ebben az esetben is.

SZÍNVÁLASZTÉK

A Monapel Praktika nadrágpelenkák fehér, színes, mintás és natúr (fehérítetlen) színekben kaphatóak.
- bárányos,macis
- kismacis
- fehér
- natúr

AJÁNLOTT MENNYISÉG

Az ajánlott készlet 15-20 db a mosási és szárítási lehetőségektől függően. A napi pelenkamennyiség 2-3-szorosára van szükség. Azaz napi kb. 5-6 pelenkával és kétnaponkénti mosással számolva a második nap 10-12 pelenka kerül a mosásba, és másnapra még szükség lesz további 5-6 pelenkára, amíg megszárad a mosás. Így jön ki a 15-18 db. Biztonsági ráhagyással 20 db. Ez általában már ki is tesz egy mosást. Persze több pelenkával megoldható a ritkább mosás, pl. háromnaponként. Ehhez kb. 20-25 db-ra van szükség. Mivel a pelenka mérete állítható, így a baba növekedésével méretváltáskor nem kell újabb pelenkákat vásárolni.

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

Az új pelenkákat az első használat előtt ki kell mosni. Érdemes többször, akár 2-szer, 3-szor is kimosni, hogy elérje a legnagyobb nedvszívó képességét. A Praktika nadrágpelenkákat elegendő 40 vagy 60 fokon mosni.

Kifőzni, főzőprogramon mosni tilos! Vasalni nem kell és nem is szabad! A magas hőfokú mosás, illetve a vasalás tönkreteszi a pelenka gumírozását, a vasalás megolvaszthatja, deformálhatja a tépőzárat és a patentokat.

Vegytisztítani és fehéríteni tilos! Klórmentes, aktív oxigént tartalmazó áztató- és mosószereket használjon (A klór tartalmú szerek pl. Hypo, Florasept, Domestos roncsolják az anyag szálait, így megrövidítik élettartamát.)! Mosás előtt a pelenkák hátsó részén lévő tépőzárat vissza kell hajtani és a patentokat szét kell nyitni. A pelenkákat mosásig enyhén ecetes vízben tárolja (10 l vízhez kb. 1 dl 15-20% ecet).